Telenor inngikk fredag 7. oktober en avtale om salg av en minoritetspost på 30 prosent av sitt nyetablerte fiberselskap, Telenor Fiber AS. KKR og Oslo Pensjonsforsikring går sammen om kjøpet.

Investeringsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring Lars Haram er fornøyd med avtalen:

– Vi er stolte av å være en del av investeringen og ser frem til å styrke norsk fiberinfrastruktur ytterligere sammen med Telenor og KKR.

Det nyetablerte fiberselskapet er et datterselskap til Telenor og vil eie de passive elementene i fibernettet. Dette omfatter omtrent 130.000 kilometer med kabler som leverer tjenester til omtrent 560.000 husstander.

- Vi har investert betydelig i viktig infrastruktur i samfunnet, som for eksempel på Herøya Industripark, trafostasjoner eller romfartssenter på Andøya. Denne typen investeringer vil være en viktig del av vår strategi fremover. Telenor Fiber gir langsiktig stabil og god avkastning som sikrer pensjonene til våre kunder. Samtidig kan OPF være med å videreutvikle en sentral del av norsk infrastruktur sammen med aktører som har lang erfaring og kompetanse på området, sier Haram.

Kjøperne er blant annet KKR og Oslo Pensjonsforsikring og de kjøper andelen for 10,8 milliarder kroner. Transaksjonen er forventet fullført tidlig i 2023. Oslo Pensjonsforsikring vil eie en minoritet i det nye selskapet.