Økern Portal er nå åpen for alle

Fra åpningsfesten. Byrådsleder Raymond Johansen, styreleder i OPF Jørund Vandvik og to representanter fra Løren og Refstad skoles musikkorps.

OPF eier Økern Portal og vi markerte åpningen med en nabolagsfest med musikk, taler, konkurranser og aktiviteter.

– Det er fantastisk at vi nå kan åpne Økern Portal sammen med leietakerne, beboere i nærmiljøet og samarbeidspartnere som har bidratt i prosessen, sier forvaltningsdirektør Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring, som eier Økern Portal.

Groven forklarer at visjonen er å skape et bærekraftig fellesskap for næring og nærmiljø, og at dette har vært førende i alle valg undervegs i prosjektet.

– Derfor har vi bygget Nord-Europas største spiselige takhage på toppen av bygget, fått inn ni unike spisesteder og kaffebarer, treningssenter og andre tilbud til glede for både de som jobber i bygget og de som bor i området. Økern Portal er åpent for alle.

Fra-åpningsfesten-av-Økern-Portal_Foto-Oslo-Pensjonsforsikring-AS--2.jpg

Fra åpningsfesten. På scenen står Løren og Refstad skoles musikkorps.

Åpningen av Økern Portal ble i går markert med en nabolagsfest med musikk, taler, konkurranser og aktiviteter.

Byrådsleder Raymond Johansen holdt en tale under markeringen.

– Her utvikles et levende byområde, med nye moderne boliger, kulturtilbud, næringsliv, møteplasser og arbeidsplasser. Økern er et viktig satsingsområde for byrådet, og Økern Portal kommer til å spille en viktig rolle i hjertet av byområdet som utvikles her, sa byrådslederen under sin tale.

Om lag 3 000 mennesker vil arbeide i Økern Portal.

Fra-åpningsfesten-av-Økern-Portal_byrådsleder Raymond Johansen_Foto-Oslo-Pensjonsforsikring-AS.jpg

Tale fra Byrådsleder Raymond Johansen.

Nord-Europas største spiselige tak

Spisestedene i Økern Portal vil bruke frukt, urter og grønnsaker som dyrkes frem på taket av bygget som nå har åpnet for alle.

– Vi håper takhagen vil bli en ny destinasjon i Oslo. Her finner man tusenvis av spiselige vekster, bikuber, sitteplasser, løpebane og treningsfasiliteter. Det dyrkes på om lag 5 000 kvadratmeter, forklarer Groven.

Han legger til at takhagen også er en arena for kunnskapsformidling.

– Vi har et eget samdyrkelag som består av mennesker i lokalmiljøet. De dyrker og lærer om urbant landbruk sammen med vår bybonde Liv Opsahl i sommerhalvåret. I tillegg inviteres barnehager og skoler opp til taket.

Dronefoto_Økern_Portal_foto_Stema Rådgivning_.jpg

Dronefoto av Økern Portal. Bygget setter en ny standard for samvirke mellom næring og nærmiljø. Foto: Stema Rådgivning.

Spennende spisesteder

I alt vil det åpne ni spisesteder og kaffebarer i Økern Portal. Seks av disse har «Grand Opening» i går.

– Her finner man alt fra italiensk pizza og pasta til asiatisk, vegetarretter og burger. Det skal være noe for alle, sier Groven. Mat- og drikketilbudet er samlet i Paviljongen, som omkranses av grøntarealer og moderne kontorlokaler.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra de som arbeider i bygget om at det føles som de er ute på byen i lunsjpausen. Det er helt klart en annen atmosfære her enn i en tradisjonell kantine, smiler Groven, og legger til at mat- og drikketilbudet er åpent for alle, både til lunsj og sene middager, også i helger.

– Økern-Løren området går gjennom spennende endringer, og vi ønsker å bidra til at området har gode tilbud, grønt arealer, hyggelige spisesteder, aktiviteter og møteplasser.

Norges første Radisson RED hotell åpner sommeren 2022

Vegg i vegg med Økern Portal åpner Norges første Radisson RED hotell sommeren 2022.

– Hotellet vil ha en egen skybar med panoramautsikt over hele Oslo, ha over 200 rom og konferansefasiliteter, sier Groven. Med hotellet måler Økern Portal 80 000 kvadratmeter, og er dermed blant Norges største byggeprosjekter. Økern Portal huser Telia, Phonero, Digitaliserings­direktoratet, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring, Arribatec, Fiskars, kontorhotellet Tribe, Studio Jobbsprek, vEX frisør og Thrana Klinikken. Det er fortsatt mulig å sikre seg lokaler i bygget.

For mer informasjon om Økern Portal, besøk www.okernportal.no

Treningsapparater på toppen av Økern Portal_foto_Oslo_Pensjonsforsikring_AS.jpg

Treningsapparater på toppen av Økern Portal.

Richard_Groven_forvaltningsdirektor.jpg

Richard Groven, forvaltningsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring.