På toppen av næringsbygget Økern Portal ligger Nord-Europas største takhage, ti etasjer over bakkenivå. Her møtes by og land blant frodige kjøkkenhager, tilrettelagte mingleområder, treningsarealer og et mangfold av sitteplasser. Nå åpner takhagen for tredje sesong siden bygget var ferdigstilt i 2021.

RIchard Groven, forvaltningsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring

Forvaltningsdirektør i OPF, Richard Groven.

– Med mer enn 18 selskaper i bygget er takhagen blitt et attraktivt kortreist tilbud til de ansatte som har sine kontorlokaler i Økern portal. Dette er også en populær møteplass for besøkende utenfra, spesielt familier fra nærområdet, enten de skal på oppdagelsesferd eller trene, sier Richard Groven som er forvaltningsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring, som har utviklet og eier bygget.

Taket har også en parsellhage hvor det dyrkes frukt og grønnsaker. Den tiltrekker seg mange nysgjerrige og hageentusiaster som vil se og lære. Her er det et mangfold av planter, grønnsaker og frukttrær – og summende bikuber. Taket rommer også et areale som er øremerket dyrking av urter og grønnsaker for spisestedene i bygget.

– Alt matavfall fra spisestedene i bygget komposteres og brukes som gjødsel på taket i løpet av 48 timer, det er i tråd med vår visjon om et bærekraftig felleskap mellom næring og nærmiljø, sier Richard Groven.

Når den 7 000 kvadratmeter store takhagen åpner for sommersesongen vil besøkende, ut fra erfaringene i 2022, strømme på frem til og med innhøstingen utpå høsten.

– Med et tilnærmet fulltegnet næringsbygg forventer vi en markant økning i antall besøkende. Vi gleder oss til å ønske alle velkommen til den luftige takhagen med fin utsikt over byen, sier Richard Groven. 

Innovasjoner som er prisbelønnet

Takhagen ble lagt merke til blant innovasjonsmiljøer helt fra åpningen i 2021. Allerede i 2022 mottok Økern Portal utmerkelser for innovativ bruk av de store takarealene:

  • DOGA merket for design og arkitektur, kjent som Norges viktigste anerkjennelse til virksomheter som bruker design og arkitektur til å skape verdi for miljø, samfunn og økonomi.

  • Scandinavian Green Roof Award, en utmerkelse som årlig gis til det beste grønne takprosjektet i Norge, Sverige, Finland og danmark. Blant vurderingskriteriene ligger innovativ design, verdi som oppholdsarealer, biologisk mangfold og økologisk bærekraft.

– Vi hadde en helt klar visjon om å skape et unikt, bærekraftig felleskap mellom næring og nærmiljø, sier Richard Groven. Det har vi lyktes godt med.

Åpent for alle

Takhagen er blitt et attraktivt møtested, også for skoleklasser og barnehager som kan spise matpakken sin her eller besøke kjøkkenhagen. I tillegg til urter, grønnsaker, frukttrær og bikuber er det også et meitemarkhotel her. Det gjør takhagen til et sted med biologisk mangfold og gode vekstvilkår før innhøsting.

Sist, men ikke minst: Her er det løpebane og treningsapparater som legger forholdene godt til rette for en treningsøkt i høyden!

– Taket er åpent for alle, fra de første frøende og spirene om våren til innhøstingen er ferdig om høsten, sier Richard Groven.

Takhagen har følgende åpningstider:

Mandag – fredag: 08:00 – 20:00

Lørdag – søndag: 09:00 – 18:00

Les mer på nettsidene til Økern Portal

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Richard Groven, forvaltningsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring

richard@opf.no telefon 915 75 087

 

Fakta om Økern Portal:

Økern Portal er et spennende næringsbygg på Økern i Oslo, med tilbud som strekker seg litt lenger enn normalt – til glede for næring og nærmiljø. Det 7000 kvm store taket er Nord-Europas største takpark, med kjøkkenhager hvor det blant annet dyrkes urter, grønnsaker og høstes frukt. I tillegg inneholder takhagen treningsområder, sitteplasser og lekestativer. I selve bygget er det spennende spisesteder og kaffebarer, moderne kontorfasiliteter, treningssenter, butikker og luftige områder folk kan oppholde seg.

Fakta om Oslo Pensjonsforsikring

Oslo Pensjonsforsikring er et solid og veldrevet livsforsikringsselskap som tar hånd om pensjonsordningene og personalforsikringene til ansatte i Oslo kommune og selskap de eier. Oslo Forsikring (OF) er et heleid datterselskap av Oslo Pensjonsforsikring (OPF), og forsikrer bygninger, motorvogner og andre verdier hvor Oslo kommune har et ansvar.

Oslo Pensjonsforsikring er blant de største ikke-statlige kapitalforvalterne i Norge, med 130 milliarder kroner i forvaltningskapital. Av denne forvaltningskapitalen har konsernet investert rundt 23 milliarder innenfor eiendom. Totalt omfatter det en eiendomsportefølje på om lag 670 000 kvadratmeter, hvorav Økern Portal utgjør 55 000 kvadratmeter. Dette gjør Oslo Pensjonsforsikring til en betydelig eiendomsforvalter i Norge

Oslo Pensjonsforsikring ble etablert i 1902 og er heleid av Oslo kommune. Virksomheten omfatter forsikring av mer enn 3000 bygninger og pensjonsordninger for om lag 187 yrkesaktive, pensjonister og tidligere ansatte i kommunen samt boliglån på det åpne markedet. OPF konsernet har om lag 130 ansatte som holder til i moderne lokaler på St. Olavs plass 5 i Oslo sentrum.